До родинного наркобізнесу 54-річний ромале залучив ще одного компаньйона, якому довіряв безпосередній збут білого порошку. Група торговців героїном діяла близько півтора року. «Білу смерть» наркоторговці поставляли під замовлення , торгували і в районах області і у Вінниці. Обмежень щодо кількості товару не було, при наявності грошей, торговцям можна було замовити і кілограм білого порошку.

Оперативна інформації щодо цих осіб була взята в розробку вінницьким УБОЗом.

П’ять місяців торговці героїном перебували під ковпаком оперативників, які документували злочинну діяльність групи. Наркоторговці були дуже обережні, користувалися конспірацією і при найменшій небезпеці бути викритими злочинні угоди відмінялися. Гроші, приміром за героїн передавали в районному центрі, а «білий порошок» бандити привозили замовнику у Вінницю.

Усі учасники кримінального бізнесу мали чіткий розподіл ролей. Керував прибутковими оборудками та постачав героїн циганський барон, його син виконував охоронні і розвідувальні функції, забезпечуючи безпеку проведення операцій по збуту, безпосереднім продажем героїну займався третій, 39-річний подільник.

За словами заступника начальника УБОЗ ГУМВС у Вінницькій області В’ячеслава Карпенка, під час реалізації чергового замовлення в липні цього року оперативниками був затриманий реалізатор білого порошку. 25 грам героїну продавець реалізував у Крижополі В районі залізничного вокзалу під час передачі пакетика з білим порошком наркоторговцю одягли металеві браслети.

Одночасно у іншому районному центрі затримали сина циганського барона. В його легковику оперативники знайшли гроші і грам героїну – залишок від попередньої проданої партії. В цей же час в будинку барона затримали очільника наркоторговців. Під час обшуку, де на той час знаходилось більше десятка родичів роми, міліціонери вилучили пістолет іноземного виробництва та 6 тисяч гривень, отриманих за продаж героїну. Крім того, в помешканні барона були знайдені документи шести українців, які, як з’ясувалося працювали в його господарстві та на фірмі, виконували чорнову роботу на правах рабів. Ці люди, переважна більшість яких зловживала спиртним та не мала постійної роботи, потрапили у залежність до циганського барона через борги. У решти циган забрав документи хитрощами і обманом. Крім того, за наявною оперативною інформацією у цигана були наміри заволодіти житлом залежних від нього людей. Але усім злочинним намірам завадили вінницькі убозівці.

Наразі трійця перебуває в слідчому ізоляторі, на майно організатора групи на суму понад півмільйона гривень накладено арешт.

Обвинуваченим у торгівлі героїном у складі організованої злочинної групи світить невесела перспектива провести найближчі 12 років у в’язниці.


Переглядів: 3350
Поширень: 0