Цієї осені відділ сім\'ї, молоді та туризму Вінницької міської ради за підтримки міського голови Володимира Яскраві свята на твоїй вулиціГройсмана розпочав нові програми щодо організації дозвілля у мікрорайонах міста.

До організації заходів, які проходять просто на вулицях та у дворах, залучається також Молодіжна рада міста, творчі молодіжні спілки, адміністрації шкіл, представники Центру «Спорт для всіх». На свята запрошуються не лише учні навчальних закладів, які знаходиться поруч, але й мешканці усього мікрорайону.

Дощ не завадив
Під час святкової культурно-оздоровчої програми для сім\'ї, дітей та молоді на вулиці Павлика Морозова біля Яскраві свята на твоїй вулицішкіл №31 та №5 пройшов невеличкий дощ, який розпочався з самого ранку. На диво, він не налякав дітей. Вони почали приходити задовго до офіційного відкриття шоу та одразу приєднувалися до майстер-класів з малювання, ліплення, орігамі тощо. Разом з дорослими школярі заповнювали анкети з проханнями відкрити ту чи іншу секцію або гурток, організувати чемпіонати та майстер-класи у своєму мікрорайоні.

Їм пропонували гуртки технічної творчості, йоги, фотосправи, східних бойових мистецтв, загартування та водних процедур, клуб любителів тварин, ранкові заняття з сучасної фізкультури, семінари з шоу-бізнесу, духовного розвитку, історії рідного міста, макіяжу і стилю та ще багато-багато іншого.

Підлітків зацікавила невеличка виставка мотобайків та унікальних антикварних автомобілів, дітей молодшого та середнього шкільного віку - різноманітні творчі майстер-класи просто неба. Офіційно захід розпочався танцювальною програмою, яку відкрила Олександра Матковська з піснею про Вінницю. Потім відбулись спортивні змагання та конкурси з призами. Поруч можна було отримати поради кваліфікованого лікаря, виміряти свій артеріальний тиск та поспівати караоке.

Посидіти на "стальних конях", виграти у чемпіонів ...
Вже наступної суботи аналогічне свято пройшло на вулиці Червоноармійській біля школи-гімназії №6. Завдяки Яскраві свята на твоїй вулицічудовій сонячній погоді його відвідали близько тисячі людей. Байкери дозволяли малечі залазити на своїх "стальних коней", фотографуватися, що дітям неабияк подобалося. Зрозуміло, сучасні байки зацікавили й чоловіків та підлітків. Призів було безліч, а інтерактивні конкурси, які викликали величезний інтерес, тривали без зупинки.

Майстер-класи були практично тими ж, що й минулого разу. Додалося лише інтригуюче шахове шоу. Юні вихованці клубу за місцем проживання "Романтик" - 10-річна призерка чемпіонату України Ірина Іщенко та 7-річний переможець міжнародних змагань у Києві Євгеній Шафір - змагались в шахи з усіма бажаючими, незалежно від віку. Допускалися й Яскраві свята на твоїй вулицідорослі. Хто обігравав чемпіона, володаря першого дорослого розряду, одразу ж отримував приз, який лежав поруч - коробку шоколадних цукерок або упаковку соку. За 2 години гри юні чемпіони зіграли близько 30 партій. Разом вони поступилися лише одного разу (причому незабаром двічі здолали "супротивника"). Напевно, поразка сталася через втому. Або через складні умови гри, адже кожному опоненту чемпіона підказували по кілька добровільних помічників, а руки тягнулися одразу з кількох боків ("Конем ходи, конем!"). Втім, навіть чемпіони світу з шахів поступалися у сеансах одночасної гри, що вважалося цілком природнім явищем.

Програми для дітей, батьків та дідусь будуть продовжуватись!
Яскраві шоу-програми, які допомагають дітям обрати собі гурток за інтересами та урізноманітнюють дозвілля, вже почали проводитись у мікрорайонах «Вишенька», «Замостя», «Центр» і надалі будуть проводитися в мікрорайонах міста над Бугом, в тому числі і на віддалених вулицях.

Основною метою проведення таких заходів є створення умов для того, аби місто стало дійсно дружнім до Яскраві свята на твоїй вулицідітей. За словами начальника відділу у справах сім\'ї, молоді та туризму Вінницької міської ради Руслана Анфілова, кожен, хто має бажання долучитись до організації роботи у мікрорайонах, отримає підтримку від міста. Адже міський голова Володимир Гройсман поставив завдання - відродити усі існуючі клуби за місцем проживання, а там, де це необхідно, започаткувати нові гуртки.

- До роботи з дітьми за місцем проживання ми залучатимемо всіх охочих, - зазначив начальник відділу Руслан Анфілов. - Не обов\'язково це буде молодь чи фахівці з великим досвідом. Наприклад, пенсіонери, які добре грають у шахи та шашки, можуть вести у клубах за місцем проживання гуртки з інтелектуальних ігор. А ми їх будемо матеріально підтримувати. Вже у жовтні розпочнеться спеціальний проект з підтримки творчих, технічних та оздоровчих програм для усіх категорій вінничан.

Свої пропозиції щодо нових форм організації позашкільної освіти та дозвілля ви можете направити до відділу у справах сім\'ї, молоді та туризму Вінницької міської ради, електронна адреса: [email protected], тел.: 59-52-82

Відділ у справах сім\'ї, молоді
та туризму Вінницької міської ради 59-52-82


Переглядів: 3826
Поширень: 0