Дев’ять років чоловік переховувався за кордоном, рятуючись від кримінального переслідування за скоєння грабежу та вимагання у складі злочинної групи.

В січні 2001 року він разом з двома подільниками увірвався до будинку знайомого у м. Вінниці. Непрохані гості почали вимагати 10 гривень, які , начебто, він був винен. Побивши господаря помешкання, злочинці забрали все, що знайшли цінного – кришталеву вазу, настінний годинник, телевізор.

Через деякий час вони знову прийшли до будинку своєї жертви, вимагаючи в нього гроші в сумі 600 доларів США. Нападники пригрозили, що якщо потерпілий відмовиться віддати їм вказані кошти, то може попрощатися з життям.

Побоюючись, що злочинці реалізують свої погрози, чоловік зібрав 150 доларів. Хоча вимагачі затребували значно більшу суму, прийшовши чергового разу по гроші, вони задовольнилися тим , що було. Аби поставити крапку у залежності від злочинців, потерпілий звернувся за захистом в правоохоронні органи. Міліція встановила особи підозрюваних, їх оголосили у всеукраїнський а згодом у міждержавний розшук.

За словами старшого інспектора Вінницького бюро Інтерпол Василя Панькевича, 43-річного вінничанина, який тривалий час проживав у Іспанії, працював різноробочим, затримали у місті Аліканте через 9 років. З червня цього року тривала процедура екстрадиції в Україну.

В кінці вересня його доправили в Україну. До суду затриманий перебуватиме у слідчому ізоляторі.


Переглядів: 2791
Поширень: 0