За словами фахівців, кількість отруєнь грибами цьогоріч збільшилась. Хворобливий стан від вживання їх у їжу, викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться у грибах. МНС - сники радять уважно приглядатися до грибів, які кидаєте до кошика. Не збирати їх поблизу доріг та автомагістралей, навіть їстівні - в таких місцях отруйні. Не слід також купувати на ринках, адже не відомо де і коли вони були зібрані. Перед приготуванням гриби необхідно протягом 10-15 хвилин проварити в підсоленій воді, відвар - вилити. В разі появи симптомів отруєння грибаими: біль в животі, блювання, головний біль, пронос, необхідно негайно звернутися до лікарні.


Переглядів: 2857
Поширень: 0