Одразу три власники, мешканці вулиць Юності та Космонавтів, не побачили своїх автомобілів рано вранці, які залишили без нагляду біля дому на дворових площадках. Усі викрадені автомобілі російського виробництва, марки «ВАЗ». Та як з’ясувалося, на цьому злочини не закінчилися - постраждали ще чотири хазяїни «Жигулів». В їхніх автомобілях було розбите скло бокових дверей та пошкоджені серцевини замків. Зникли автомагнітоли, залишені речі та документи.

Такого зухвальства у місті ще не було, тому на розкриття злочину були спрямовані кращі співробітники відділення розшуку ДАІ міста Вінниці та СКР Ленінського РВ, на території якого і сталася 8 жовтня ця крадіжка. Проведені експертно – криміналістичні дії вивели правоохоронців на слід злочинців. Ними виявилися двоє неповнолітніх: сімнадцяти та шістнадцяти років, колишні вихованці одного з інтернатів області. Юнаки, уродженці Тростянецького та Липовецького районів не повернулися до своїх домівок, а вели безпритульний спосіб життя – не навчалися далі і не працювали. Невеличкий притулок їм надав власник одного з банних комплексів міста, у якого молоді люди іноді підпрацьовували та мешкали. Проте, і його вони «віддячили» так, як вміли – вкрали грошові кошти і зникли. Викрадена і залишена на місці злочину платіжна карточка власника і допомогла вийти на слід молодих людей. 17-річного уродженця Липовецького району було затримано і доставлено до ІТТ ВМУ згідно ст.. 115 КПК України. До речі, цей хлопець вже мав умовний термін за скоєння різних крадіжок. Іншого викрадача автомобілів міліцією оголошено у розшук. По даному факту порушено кримінальну справу згідно ст.. 15,289 ч.2 КК України, а власники викрадених автомобілів щиро вдячні співробітникам ДАІ та місцевому райвідділу за професійне та оперативне розкриття злочину та повернення їм автомобілів.

Державтоінспекція ж радить водіям краще дбати про своє майно і не залишати його без нагляду на відкритих площадках без охорони та сигналізації. З метою уникнення втрати власності Державтоінспекція радить залишати транспортні засоби на майданчиках, які охороняються і навіть у цьому випадку, ні в якому разі не залишати в автомобілі документи та цінні речі.


Переглядів: 2532
Поширень: 0