За сьогоднішній день середньодобова температура коливається в межах +4 С0. Скільки часу стовпчик термометру буде знаходитись вище нуля синоптики не прогнозують, тому теплопостачальники отримали завдання від міської влади встановити на малих котельнях та індивідуальних теплових пунктах регулятори тепла, які допоможуть економити блакитне паливо саме за таких температурних показників.

Особливу увагу перший заступник міського голови Іван Михайлюк на черговій оперативній нараді із керівниками теплопостачальних організацій, яка відбулась 13 жовтня, звернув на котельні, які подають тепло до дитячих садків та шкіл. На них регулятори тепла мають з\'явитись до кінця поточного року. Це допоможе в першу чергу економити газ та, відповідно, кошти, а у закладах освіти буде автоматично підтримуватись нормативний температурний режим.

Роботи, пов\'язані із встановленням регуляторів, не впливають на процес подачі тепла. Тому їх можна проводити у будь-яку пору року і не хвилюватись за те, що котельня призупинить свою роботу.

Такі регулятори планується встановлювати і на інших індивідуальних теплових пунктах (ІТП). На сьогоднішній день 153 ІТП обласного центру уже обладнано регуляторами тепла. Принцип їхньої роботи досить простий - якщо на вулиці тепліше, температура води у батареях понижується, якщо ж лютують морози, то й вода у системах опалення має вищу температуру.


Переглядів: 2790
Поширень: 0