На території Польщі був затриманий 55-річний екс-директор одного з консервних заводів Вінниччини, який з 2008 року перебував у міждержавному розшуку за обвинуваченням у скоєння шахрайства, привласнення понад 100 тисяч гривень, а також різних фінансових махінаціях. У складі злочинної групи з числа ще двох посадових осіб підприємства зловмисник, підробивши документи на нібито отримання заводом юридичних послуг від адвокатської фірми, «заробив» кругленьку суму.

Зловмисник втік за кордон, на територію Німеччини, де проживала його дружина з двома дітьми, що виїхала туди ще в 90-х роках. У 2008 році Інтерпол встановив місцезнаходження втікача, але він не був заарештований, оскільки німецькі правоохоронці не знайшли причин для його ізоляції. Скориставшись лояльністю поліції, поки проводилася процедура його екстрадиції на батьківщину, екс-керівник заводу втік до Польщі, де і переховувався останні два роки. При спроби перетину кордону в Білорусь розшукуваний був затриманий правоохоронцями.

Як повідомив старший інспектор з особливо важливих доручень Сектора Укрбюро Інтерполу УМВС України у Вінницькій області Василь Панькевич, на сьогодні обвинувачений за чотирма статтями кримінального кодексу - шахрайства, легалізації коштів злочинним шляхом, привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем та крадіжки в особливо великих розмірах, знаходиться на території Польщі. Проводиться процедура його екстрадиції в Україні.


Переглядів: 2780
Поширень: 0