Днями з Португалії було екстрадовано 28-річну жінку, жительку міста Бар, яка з 2005 року знаходилась у міжнародному розшуку за вчинення злочину. За роки перебування закордоном жінка встигла народити дитину. Як повідомив старший інспектор з особливо важливих доручень Сектора Укрбюро Інтерполу УМВС України у Вінницькій області Василь Панькевич, вперше українські правоохоронці екстрадувати зловмисницю з дворічною дитиною.

В лютому 2004 року співробітники Барського райвідділу міліції в квартирі місцевої жительки виявили 2 кг макової соломки. Як з’ясувалось, наркотичне зілля належало господарці квартири та її подружці. Жінки пояснили, що зберігають наркосировину виключно для власних потреб, оскільки обидві є наркозалежними. Представниць прекрасної статі було притягнуто до кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України – незаконне придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів без мети збуту. За рішенням суду жінки отримали три роки позбавлення волі з застосуванням іспитового строку на два роки. Протягом встановленого терміну жінки були зобов’язані періодично з’являтись на реєстрацію в органи кримінально-виконавчої системи, однак одна з них в червні 2005 року зникла. В жовтні цього ж року працівники міліції оголошують її в розшук, а суд призначає покарання – три роки позбавлення волі.

В березні 2008 року спільними зусиллями правоохоронних органів Португалії та працівників підрозділу Українського бюро Інтерполу України у Вінницькій області було встановлено місцезнаходження розшукуваної. Як з’ясувалось, вона вирішила виїхати до іншої країни, де знаходились її батько та сестра. Там жінка познайомилась з місцевим жителем та зажила з ним у цивільному шлюбі. Два роки тому у подружжя народилась дитина, але родинне життя жінку не змінило. У Португалії в неї також виникли проблеми з законом – жінку неодноразово затримували за крадіжки.

На минулому тижні відбулась екстрадиція розшукуваної разом з дворічною донькою. Оскільки жінка є наркозалежною, лікарі Португалії спорядили її замінником наркотичного засобу.

В Україні дитину передали бабусі, а жінку відправили у місця позбавлення волі для відбування покарання.

Чоловік затриманої зараз також відбуває покарання, але у Португалії.


Переглядів: 2910
Поширень: 0