- Це пов\'язано з тим, що міський РЕМ проводив реконструкцію мережі. Радіо і електроживлення ідуть по одних і тих же опорах. І радіо було демонтовано, - пояснює заступник начальника вінницької філії "Укртелеком" Олександр Барсинюк. - Є план по реконструкції радійних мереж. Але об\'єм робіт надзвичайно великий і потребує великих коштів. До кінця цього року плануємо відновити роботу радіо тільки в частині Старого міста, до Староміського мосту.

Людям, які проплатили гроші за радіо наперед, обіцяють ці кошти повернути. Можливий варіант - перерахування цих проплат за телефон, якщо він є в будинку.

Така позиція укртелекомівців не задовольняє радійників. Директор радіокомпанії „Місто над Бугом” Ігор Голуб розцінює це як грубе порушення прав людей на доступ до інформації.

- Наша аудиторія - це люди від 40 років і старше, то ж це, в першу чергу, удар по їхній кишені. Проводове радіо залишається одним із найдоступніших ЗМІ, коштує усього лише 2 грн. на місяць, - наголошує Ігор Голуб. - На мою думку, відключення радіо - це грубе порушення прав людей у вільному доступі до інформації. Крім того, ми отримали ліцензію на вихід в ефір з 2 до 3 години дня. Але "Укртелеком" нам відмовив, агрументуючи тим, що обладення зношене. Але при цьому коштів на відновлення обладнання не виділяє. А тепер ще й це відключення.

Як директор радіокомпанії та депутат міської ради Ігор Голуб планує звернутися до міського голови Володимира Гройсмана, а також до депутатського корпусу з тим, щоб пришвидшити роботу по відновленню мереж радійного мовлення.

Заступник міського голови Анатолій Ворона готує лист  на адміністрацію вінницької філії „Укртелекому” про те, що порушуються права незахищених верств населення. Відновити роботу проводового радіо у Вінниці міськвиконком вимагає до кінця цього року.


Переглядів: 4410
Поширень: 0