В одному з сіл Крижопільського району Вінницької області три неповнолітні дівчини викрадали гроші з домоволодінь односельчан. Протягом двох місяців школярки вчинили шість крадіжок. Усі потерпілі – літні люди віком від 60 до 73 років. У пенсіонерів дівчата викрали 10 700 гривень та 30 $ США.

З трійці дві 14-річні дівчини навчаються у паралельних класах однієї школи, а третя 17-річна – в минулому році закінчила 9 класів та зажила дорослим життям. Дівчата навчаються погано, виховуються у неповних сім’ях. До того ж мами, які самотужки виховують своїх донечок, не байдужі до міцних напоїв. Одну з дівчат виховує бабуся, оскільки її мама знаходиться на заробітках.

Про те, що школярки стали на злочинний шлях стало відомим випадково. Класні керівники дівчат звернули увагу на те, що у їхніх вихованок з’явились мобільні телефони, цифрові фотоапарати, золоті прикраси та нова одежа. Про це вони повідомили свого дільничного інспектора. Під час бесіди з міліціонером, дівчата одразу зізнались звідки в них гроші на нові речі. Коли до потерпілих прийшли співробітники міліції, вони навіть одразу не зрозуміли навіщо. Адже, ніхто з них з заявами про крадіжки до міліції не звертався. Літні люди навіть не знали, що сховані ними заощадження - викрадені. І не дивно. Дівча добре знають, де зазвичай в господарстві люди залишають ключі від будинку. Коли господар чи господарка будинку йшли з дому, неповнолітні зловмисниці брали ключ, відчиняли будинок та акуратно вишукували схованки з грошима. Потім зачиняли будинок, а ключ повертали на місце. Таким чином дівчата вчинили шість крадіжок.

Стосовно неповнолітніх зловмисниць порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) КК України.


Переглядів: 3329
Поширень: 0