З 20 жовтня по 20 листопада на території України правоохоронці проводять перевірки фармацевтичних компаній та мережі аптек на предмет законної реалізації сильнодіючих та психотропних речовин . Як розповів Сергій Мельник, на території Вінницької області було перевірено 750 подібних закладів, в яких виявлено 18 порушень. За фактами незаконного зберігання, збуту психотропних , отруйних та сильнодіючих речовин порушено 9 кримінальних справ за ст.307 та ст. 321 ККУ . До кримінальної відповідальності притягнуто ряд фармацевтів .

Правоохоронці виявили незаконний продаж метанденіону , препарат який використовують атлети для збільшення маси тіла і який містить психотропну речовину. В поле зору міліції також потрапили китайські чаї для схуднення – «Далі» та «Ліда». З серпня 2010 року ці препарати визнані такими , що містять психотропну речовину і тому реалізовуються виключно за наявності ліцензії. Натомість ряд фармацевтів свідомо порушували закон . З травня 2010 року накладено заборону на продаж спеціальних курильних сумішів, в складі яких виявлено психотропи.

Не залишились поза увагою правоохоронців і розважальні заклади, де є кімнати для кальяну і де можуть бути порушення. Щоб уникнути покарання, наркоділки нерідко використовують сучасні інформаційні технології. Вінницькі правоохоронці виявляють факти продажу наркотиків через мережу Інтернет. Так, 28 жовтня було затримано «на гарячому» , під час продажу 500 таблеток екстазі , молодого вінничанина . Зі слів затриманого, таблетки він замовив в Німеччині через мережу Інтернет . До Вінниці небезпечний вантаж прибув замаскований в пачці від пластівців . Сьогодні ціна однієї таблетки складає 150 гривень. Наразі за фактом збуту наркотичних засобів порушено кримінальну справу.

За результатами проведеної на території Вінницької області операції «Мак 2010» порушено 318 кримінальних справ . В переважній більшості випадків, за фактами незаконних посівів маку та конопель відповідно до ст.310 Кримінального кодексу. Близько 300 тисяч рослин конопель виявили та знищили вінницькі правоохоронці в вересні поточного року на території відстойників Браїлівського цукрового заводу. Щоб вирубати та спалити таку кількість небезпечного зілля , міліціонерам знадобився тиждень.


Переглядів: 2941
Поширень: 0