Трагічну річницю страшної трагедії на ЧАЕС весь світ та Україна згадуватиме 26 квітня 2011 року. В листопаді Президент України видав Указ «Про відзначення 25-ї річниці Чорнобильської катастрофи». Саме реалізації завдань поставлених у цьому докуметі було присвячено засідання організаційного комітету з підготовки та проведення в області заходів, пов’язаних з 25-ю річницею Чорнобильської катастрофи.

Учасники засідання під головуванням заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової розглянули план заходів, які будуть проведені до 25-х роковин трагедії та визначили основні напрямки підтримки обласною владою чорнобильців на Вінниччині.

Державою передбачені видатки на підтримку чорнобильців по 6 напрямках: поліпшення медичного забезпечення; оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та придбання для них ліків; будівництво (придбання) житла для відповідних категорій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і потребують поліпшення житлових умов; екологічне оздоровлення забруднених територій; радіаційний захист населення; відселення сімей, насамперед сімей з дітьми, які проживають у зоні безумовного (обов\'язкового) відселення. Вінниччина у 2010 році отримали на реалізацію цих потреб 31 млн. грн., а прогнозовані показники на 2011 рік передбачають підвищення таких видатків на 5 млн. грн.

Учасники засідання вирішили передбачити в проектах місцевих бюджетів кошти для фінансування заходів, пов\'язаних із 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи; забезпечити виконання відповідного плану заходів; допомогти роботі чорнобильців у сфері видавництва та посилити їх медичне лікування та санаторно-курортне оздоровлення.


Переглядів: 2793
Поширень: 0