Ще минулої весни на місці сьогоднішніх клумб розташовувався найбільший у Вінниці стихійний ринок непродовольчими товарами.

Заступник директора МКП «Вінницязеленбуд» Микола Залецький розповідає, що надважливим завданням під час вирощування троянд є забезпечення якісного ґрунту. Тому восени при формуванні клумб шар 40-60 см. ґрунту вибирався, натомість завозився плодючий з П’ятничанського озера. Закупили троянди у підприємства «Декоплант», з яким було укладено відповідний договір. Навесні 2008 року працівниками підприємства були підсадженні кущі на місце тих троянд, які не прийнялися, та уже двічі проведено обсапування кущів. Зараз троянди потрібно обприскувати спеціальним розчином від попелиці. Це станеться одразу після отримання відповідного дозволу СЕС.

Такі ж клумби планується зробити і з іншої сторони проспекту. Зараз біля «Агрегатного заводу» підприємство «Вінницязеленбуд» проводить очистку території від старих тополь. Після приведення клумб в належний стан, восени, тут також висадять троянди.


Переглядів: 3373
Поширень: 0