Солідні терміни тюремного ув\'язнення стали фіналом для діяльності членів організованої злочинної групи, викритої вінницьким УБОЗом, що спеціалізувалася на аферах з споживчими кредитами. Злочинне підприємство очолив чотири рази судимий за грабежі, розбійні напади та крадіжки 52-річний гр.Ф. До числа співучасників належала його 30-річна дама серця гр.К. з вузівським дипломом, яка працювала страховим агентом на одній з фірм а також 31-річний таксист Б., який раніше відбував покарання за підробку документів і несплату податків.

У групі був чіткий розподіл ролей і налагоджена схема обману, яка до певного часу приносила стабільний прибуток. Організатор займався підготовкою до вчинення злочинів, збирав і аналізував інформацію про осіб, які були згодні оформити на себе кредити, умови їх отримання в різних банківських установах, керував діями членів групи, визначав завдання для кожного і в кінцевому підсумку розподіляв зароблені злочинним шляхом грошові кошти. «Муза» організатора кримінальних «кредиторів» займалася виготовленням підроблених довідок про доходи нібито з місця роботи осіб, на яких оформлялись кредитні договори, безпосередньо брала участь у здійсненні махінацій. Гр. Б., який працював таксистом, доставляв з сіл людей, що погодилися за невелику винагороду «повісити» на себе кредит у кілька тисяч гривень, перевозив побутову техніку, яку разом з організатором збували на ринках.

Аферисти підшукували жертв серед непрацюючих осіб, асоціальних і схильних до вживання спиртного, а далі шляхом обману за винагороду в кілька сотень гривень умовляли їх оформити на себе кредити на придбання побутової техніки. Довірлива публіка надавала пройдисвітам паспорти, наївно повіривши в обіцянки шахраїв погашати борг перед банком. Аферисти виготовляли підроблені довідки про доходи цих людей і на їх підставі отримували в кредит дорогу побутову техніку, яку надалі реалізовували. А солідні кредитні зобов\'язання повисли на наївних жертв кредитного обману. Вердикт Феміди для пройдисвітів був суворий - організатора засудили до 8 років позбавлення волі, його спільнику доведеться провести у в\'язниці 5 років, дамі серця - 5 років, з відстрочкою вироку на 3 роки.

Злочинна група діяла на Вінниччині протягом 2007 року, встигнувши за цей час оформити 64 кредитних договори. Тривогу забили банки, адже кредитні зобов\'язання ніхто не погашав, а також потерпілі, які добровільно загнали себе в боргову яму. В результаті діяльністю трійці зацікавився УБОЗ, поставивши крапку в кримінальному підприємстві.


Переглядів: 2891
Поширень: 0