Спортсмени з обмеженими фізичними можливостями мають змогу готуватися до всеукраїнських та міжнародних змагань у спеціально обладнаному приміщенні, аби мати можливість заявити про Вінницю не лише на всю Україну, а й на весь світ.

Завдяки створеному відділенню та заслуженим тренерам, які тренують спортсменів з особливими потребами, вже є досить вагомі спортивні здобутки. Так, у поточному році вінницькі спортсмени з обмеженими фізичними можливостями отримали три звання майстра спорту міжнародного класу та встановили сім рекордів України з пауерліфтингу.

Вінницькі спортсмени-інваліди наполегливо займалися спортом задовго до створення спеціального відділення. В результаті активних тренувань вони отримали право представляти Україну у складі Параолімпійської збірної на Параолімпіаді, яка проходила у 2008 році в Пекіні. Звідти вінничанин Микола Ливицький привіз бронзову нагороду, яку здобув у змаганнях по дзюдо, а Олена Войтко виборола п\'яте місце з пауерліфтингу.

Як повідомив заступник начальника комітету по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради Олександр Білінський, таке відділення для спортсменів-інвалідів вперше в історії обласного центру створено саме на базі звичайної ДЮСШ. «Крім пауерліфтингу, люди з обмеженими фізичними можливостями мають змогу займатися на базі ДЮСШ №2 легкою атлетикою і шашками» - говорить Олександр Білінський.

 


Переглядів: 2798
Поширень: 0