Одна вже відбулась: тепер автомобілі, ввезені з-за кордону фізичними особами, проходитимуть митне оформлення у Вінниці. На Дністрянській митниці, що у Могилеві-Подільському, авто будуть лише реєструватись по прибутті.

Останніми роками, за словами виконуючого обов`язки начальника Вінницької митниці Володимира Левчука, прості люди усе рідше розмитнюють автомобілі, ввезенням транспортних засобів більше займаються юридичні особи.

Після вступу України до Світової організації торгівлі, митники готуються переглянути стандарти роботи, підлаштовуючись під норми "сотівських".
- Нічого складного в цьому немає. Методи досить схожі, більше уваги до технічного забезпечення. Українська митниця має невелику історію, натомість як у європейських країнах склались вікові традиції, - каже Володимир Левчук.

За правилами СОТ, Україна зменшила митні тарифи на певну групу товарів. Через це надходжень до бюджету може бути й менше, хоча митники не виключають, що це може бути, в цілому, на руку - через низькі тарифи товарообіг збільшуватиметься. Нині ж Вінницька митниця звітує про 173,8 мільйона гривень, перерахованих нею до бюджету за рахунок зборів та податків. Це майже на третину більше, ніж торік.


Переглядів: 3467
Поширень: 0