Вироком Староміського районного суду м. Вінниці за кримінальною справою, порушеною СБУ, директора та начальника цеху одного з лікеро-горілчаних підприємств області визнано винними у скоєнні злочину, передбаченого ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що посадовці, використовуючи потужності підприємства, налагодили незаконне виробництво алкогольних напоїв, які реалізовувались в Україні та в країнах Європи під виглядом офіційно виготовленої продукції.

У виробничому цеху заводу поряд із легальним випуском горілки відомих торгових марок незаконно виготовляли фальшиву горілку під тими ж назвами, з використанням підроблених акцизних марок. Виробництво контрафактних напоїв здійснювалось з грубим порушенням технологічного процесу і не відповідало обов\'язковим вимогам державних стандартів.

Вжитими співробітниками Служби безпеки України заходами, функціонування заводу, що випускав сфальсифіковану продукцію, зупинено. У дохід держави конфісковано товарно-матеріальних цінностей на суму понад 8 мільйонів гривень. 3 тіньового обігу вилучено півмільйона підроблених марок акцизного збору, чим попереджено нанесення збитків державі на суму майже 2 мільйона гривень.

Суд призначив покарання зловмисникам у вигляді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права займатися адміністративно-господарською діяльністю на 2 роки.


Переглядів: 2937
Поширень: 0