У Вінницькій, Донецькій і Дніпропетровській областях буде впроваджено пілотний експеримент з реформування системи охорони здоров\'я. Про це заявила журналістам перший заступник голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

І.Акімова підкреслила, що в цих областях пілотний експеримент буде тривати протягом трьох років.

"У чому суть цього пілотного проекту: потрібно перевірити як ті пропозиції, що були дані з реформи охорони здоров\'я, будуть працювати. Треба буде знайти ті точки, ті болючі місця, які з якихось причин не спрацьовують, потрібно буде їх відкоригувати, довести до висококласного рівня", - зазначила І.Акімова.

За її словами, протягом перших двох років експерименту три області повинні будуть вирішити низку завдань в системі охорони здоров\'я, в тому числі: оптимізувати лікувальні установи, забезпечити систему охорони здоров\'я фінансуванням, а також впровадити в систему оцінки якості медичного персоналу та наданих послуг, у тому числі, фінансові заохочення медичного персоналу.

Також вона зазначила, що протягом перших двох років проекту буде проводитися основна робота, а на третій рік всі результати будуть узагальнюватися і позитивний ефект від експерименту буде впроваджуватися в усі інші області України.

Крім того, І.Акімова додала, що поки питання про виділення коштів для проведення даного експерименту не варто.

"Додаткові кошти зараз не плануються. Питання про зміну нової системи фінансування, який буде стояти в наступному році в пілотних регіонах, може вимагати додаткових коштів на перенавчання персоналу, програми тренінгів. Ми дуже сильно розраховуємо отримати ці додаткові кошти від міжнародних донорів, які вже висловили зацікавленість в участі в цьому процесі", - зазначила вона.


Переглядів: 2848
Поширень: 0