Про це Микола Джига сказав на засіданні оргкомітету з підготовки та проведення в області заходів, пов’язаних з 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

«Про героїв Чорнобиля, ліквідаторів повинні згадувати не лише напередодні 26 квітня. В сільських школах нам треба зробити спеціальні куточки – кімнати пам’яті, щоб діти знали про трагічні події 1986 року», - наголосив керівник області.

Також Микола Джига доручив ретельно відпрацювати план заходів відзначення 25-тих роковин Чорнобильської катастрофи у Вінницькій області, щоб віддати належну шану ліквідаторам, постраждалим та членам їхніх родин.

Для довідки:
Станом на початок поточного року на Вінниччині проживає 97543 особи постраждалих громадян, в тому числі: учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС - 5212 ; потерпілих громадян - 72410; потерпілих дітей - 19126; вдів громадян, смерть яких пов\'язана з наслідками Чорнобильської катастрофи - 669; учасників ліквідації інших ядерних аварій і катастроф,навчань із застосуванням ядерної зброї (прирівняні
особи) -126.

За чисельністю громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи область посідає 8 місце в Україні.


Переглядів: 2652
Поширень: 0