До адміністративної відповідальності за ст. 184 КУПаП притягуватиметься матір телефонного жартівника, котрий в кінці січня цього року «замінував» вінницьку школу N 35. За невиконання батьками обов’язків щодо належного виховання дітей передбачено покарання у вигляді штрафу до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Крім того доведеться відшкодовувати завдані сином збитки – а це немаленька сума – від 30 до 40 тисяч гривень.

Хлопчика опитали в присутності його мами. Він пояснив, що того дня не хотів йти на урок зарубіжної літератури, бо не підготував домашнє завдання. Після того, як подзвонив з мобільного на «102», «мінер» з захватом спостерігав через вікно з сусіднього магазину, як до «вибухонебезпечного» місця з’їжджаються служби оперативного реагування міліції, швидка допомога, працівники МЧС.

- У нас мала бути контрольна робота і я не встиг підготуватися , - з сумом згадує винуватець переполоху. – Я не знав, що за це буває, більше ніколи такого не буду робити.

Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху або інших дій, які загрожують загибеллі людей чи іншими тяжкими наслідками, підпадає під 259 статтю кримінального кодексу України. Кримінальна відповідальність за такого роду злочин настає з 16 років.

Відтак відповідальність за синові «розваги» нестиме його мати, яка виховує ще одну неповнолітню дитину.


Переглядів: 2697
Поширень: 0