Іще у листопаді минулого року, значно раніше запланованих термінів, в мікрорайоні «П’ятничани» розпочались роботи по прокладанню магістральної мережі каналізації, які тривали упродовж чотирьох місяців. Сьогодні вже виконані пусконалагоджувальні роботи і об’єкт практично готовий до експлуатації. А в іншій частині міста, в районі вулиць Северина Наливайка та 8 березня, роботи по підведенню магістральних мереж каналізації тривають. До їх виконання будівельники приступили минулого місяця. Загальна кошторисна вартість по обох об’єктах сягає понад 7,2 млн. грн.

Загальна протяжність збудованої мережі каналізації у мікрорайоні «П’ятничани» становить понад два кілометри. Сюди входить 390 метрів самопливної каналізації від вулиці Герцена до вулиці І.Богуна; 200 метрів самопливної каналізації по вул. Богуна до новозбудованої каналізаційно-насосної станції потужністю п\'ять тисяч кубічних метрів стоків на добу. Це перша така станція у місті, яка збудована за найсучаснішими технологіями щодо використання таких об’єктів та у відповідності до європейських стандартів. Також на «П’ятничанах» виконані роботи по будівництву напірного колектору на дві нитки протяжністю 620 метрів через міст до вулиці Чорновола та самопливної каналізації довжиною більше 830 метрів, яку прокладено під Київським мостом через річку Південний Буг. Останню іще в лютому було підключено до існуючої каналізаційної мережі. Нині будівельники чекають настання сприятливих погодних умов, аби повністю завершити роботи з відновлення благоустрою на тих ділянках, де проводилось будівництво магістральної мережі каналізації.

Також раніше, аніж планувалось, іще минулого місяця, розпочались роботи по прокладанню магістральної мережі каналізації на Старому місті, в районі вулиць 8 Березня та Северина Наливайка. Проект передбачає будівництво самопливної каналізації від СЗОШ №19 по вулицях Наливайка та 8-го Березня до вулиці Свердлова з її підключенням до існуючої мережі. Загальна протяжність колектора становитиме понад 1,1 кілометри. На сьогоднішній день вже прокладено 170 погонних метрів самопливної каналізації по вулиці С.Наливайка (поблизу 19-ї школи), 180 погонних метрів каналізації по вулиці 8-го Березня під Староміським мостом. Зараз продовжуються роботи по вул. С.Наливайка.

Асоціацією органів самоорганізації населення міста Вінниці, квартальними комітетами та самими мешканцями приватного сектору сьогодні проводиться активна робота щодо розробки необхідної документації та підведення каналізації на другорядні вулиці безпосередньо до будинків за програмою співфінансування 50/50. Йдеться про те, що 50% від вартості цих робіт покривається за рахунок міського бюджету, стільки ж - коштом мешканців приватних домоволодінь.

15 березня під час об’їзду територією обласного центру міський голова Володимир Гройсман відвідав об’єкти, на яких вже завершені та іще ведуться роботи по будівництву магістральних мереж каналізації. «Ці проекти для нас є досить об’ємними та важливими, - зазначив очільник міста. - З одного боку, це зручні та комфортні умови для жителів приватної забудови, з іншого боку – це покращення екології. Я вдячний голові Вінницької облдержадміністрації Миколі Васильовичу Джизі та голові обласної ради Сергію Пилиповичу Татусяку, завдяки підтримці і розумінню яких ми отримали 2,5 млн. грн. з екологічного фонду для проведення цих робіт. Решта – фінансується за рахунок міського бюджету. Зараз лише середина березня, а на Старому місті вже побудовано понад 350 метрів самопливної каналізації, об’єкт на П’ятничанах фактично готовий до експлуатації. Роботи у напрямку будівництва каналізування є досить багато, проте ми поетапно будемо робити усе необхідне, аби повністю забезпечити каналізування у приватному секторі міста і врешті-решт вирішити цю проблему назавжди».


Переглядів: 3416
Поширень: 0