У вересні минулого року співробітники УБОЗу виявили на даному підприємстві зловживання службовим становищем та розкрадання коштів на суму 1 мільйон 379 тисяч гривень. Як розповів начальник УБОЗ УМВС у Вінницькій області Валерій Пастух , керівник даного підприємства спільно з двома підлеглими привласнили кошти, які згідно «Інвестиційної програми розвитку «Вінницяобленерго» призначались на встановлення закритих комплексів обліку електроенергії на території району, а також перевірку і заміну електролічильників для побутових споживачів .

Посадовці даного підприємства укладали фіктивні угоди на проведення робіт, які фактично були проведені ще в 2005 – 2008 роках. Організатором незаконних дій виступив 40–річний керівник даного підприємства, окрім нього, до складу угрупування увійшли провідний бухгалтер електромережі, економіст та непрацююча жінка, яка домовлялась з підприємцями про укладання фіктивних договорів.

За фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах було порушено кримінальну справу за ч.5 ст 191 Кримінального кодексу. В ході досудового слідства було забезпечено відшкодування завданих збитків на суму майже 700 тисяч гривень.

Наразі кримінальну справу направлено на розгляд до суду. Санкція статті 191 ч.5 Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.


Переглядів: 4659
Поширень: 0