У Повітряних Силах ЗС України на виконання Указу Президента України Віктора Януковича № 329/2011 від 21 березня 2011 року “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2011 року “Про гуманітарну місію України у зв’язку із ситуацією у Великій Соціалістичній Народній Лівійській Арабській Джамагирії” підготовлено літаки Іл-76МД та Ан-26 “Віта” до виконання гуманітарної місії з евакуації громадян України з Лівії.

Військово-транспортний літак та екіпаж Іл-76МД зі складу 25-ї бригади транспортної авіації Повітряних Сил ЗС України перебуває на аеродромі базування у Мелітополі в готовності у будь-який час доби виконати поставлене завдання. До складу екіпажу літака призначено найдосвідченіших вітчизняних льотчиків на чолі з командиром корабля льотчиком 1-го класу підполковником Володимиром Бухальським, які у лютому цього року здійснили два рейси до Тріполі та у зворотному напрямку.

На Вінниччині, на аеродромі Гавришівка, у готовності виконати гуманітарну місію з евакуації громадян України з Лівії перебуває й екіпаж санітарного літака Повітряних Сил ЗС України Ан-26 “Віта” на чолі з льотчиком 1-го класу підполковником Костянтином Зеленським.

Також у повній готовності перебуває бригада аеромедичної евакуації, яку очолює начальник відділення анестезіології та реанімації Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, кандидат медичних наук майор В’ячеслав Кондратюк. Бригада укомплектована висококваліфікованими медичними фахівцями, необхідним комплектом лікарських засобів, медичною апаратурою та обладнанням для надання невідкладної медичної, у тому числі хірургічної, допомоги.

Для довідки:

Санітарний літак Ан-26 “Віта” Повітряних Сил Збройних Сил України – єдиний в Україні літак-госпіталь, який пройшов оцінку за світовими стандартами та внесений до відповідних баз даних як мобільний медичний підрозділ, здатний залучатися до миротворчих операцій під егідою провідних міжнародних організацій.


Переглядів: 11174
Поширень: 0