Всі учасники угрупування, до якого входять дві представниці прекрасної статі, знайомі з дитинства. Розвинути цей бізнес двом подругам, віком 35 та 36-років, запропонував їх колишній товариш - 37-річний вінничанин. За домовленістю чоловік мав поставляти наркотичну речовину - опій ацетильований по ціні 60 гривень за 1 мл, а жінки мали її збувати по 80 гривень. Через певний час бізнес почав приносити прибутки, з’явились постійні клієнти.

Така діяльність трьох вінничан зацікавила працівників міліції. Оперативниками було зроблено оперативну закупівлю наркотичного засобу, під час якої зловмисників було затримано.

Під час обшуку в помешканні жінок було виявлено та вилучено шприц із речовиною темно-бурого кольору, гроші в сумі 3700 гривень та чотири мобільні телефони, якими користувались зловмисниці під час збуту наркотичних засобів. У помешканні організатора працівниками міліції було виявлено та вилучено ємність 0,5 літра на чверть заповнену рідиною темно-бурого кольору, гроші в сумі 5300 доларів США, 1060 Євро та три мобільні телефони, які він використовував під час збуту наркотичних засобів.

Як повідомив начальник ВБНОН УМВС України у Вінницькій області Сергій Мельник, вилучену у затриманих рідину темно-бурого кольору направлено на дослідження в НДЕКЦ при УМВС на дослідження. Згідно висновку експертів вилучена рідина – опій ацетильований.

Зараз зловмисники затримані. Стосовно них порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 307 КК України - «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів», яка карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

В поточному році працівниками ВБНОН на Вінниччині вилучено 57435 г наркотичних засобів, з них: героїну – 4 г, метадону – 2 г, марихуани – 42577 г, опію – 795 г, макової соломки 14057 г. Психотропних речовин: амфетамін та його похідні – 158 г. Курильних сумішей – 109 г, отруйних та сильнодіючих лікарських засобів - 276 г, лікарських засобів, що містять прекурсори - 234 г.


Переглядів: 4980
Поширень: 0