Таке питання підняли активісти Східноукраїнського центру громадянських ініціатив та Подільська агенція регіонального розвитку. Вони провели моніторинг у 196 містах України, з населенням понад 25 тисяч жителів.

Надіслали офіційні запити до місцевих рад із проханням надати копію картографічної складової ген. плану та інформацію про текстову частину документу. На їхнє звернення відреагувало тільки 60% міст, та й ті не надали вичерпну інформацію.

Офіційною відмовою у доступі до таких документів назвали наявність на них грифу «Таємно» або «лише для службового користування». За словами експертів, останнє пояснення суперечить Конституції України і є незаконним. Як зазначив, керівник Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко, відсутність доступності до такого плану, зменшує привабливість інвесторів до міста, крім того жителі населеного пункту не володіють всією необхідною для них інформацією. Адже на таких картах повинні вказуватись зони радіаційного та шумового забруднення.


Переглядів: 2929
Поширень: 0