Такою є офіційна версія міліції, оприлюднена начальником Ленінського РВ ВМУ УМВС у Вінницькій області Віктором Сидоренком. Будь-які расистські прояви цього інциденту правоохоронці відкинули одразу.

Випадок стався 20 липня. Іноземець, студент Національного медичного університету, гуляв із своєю дівчиною, вінничанкою біля ринку "Урожай". Їх помітив колишній хлопець молодої пані, студент Торговельно-економічного університету, і кинувся на Матаса з кулаками. В останнього лікарі діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, забій м`яких частин потилиці, забійну рана підборіддя та скол емалі чотирьох зубів. Нині він перебуває у нейрохірургічному відділенні лікарні.

Звинуваченого міліціонери затримали наступного дня. Слідство поки ведеться, тож що йому загрожує за вчинок, міліція не може однозначно відповісти. Але, як зазначив начальник Ленінського РВ, він особисто у діях затриманого не вбачає складу злочину, а трактує їх як дрібне хуліганство, що передбачає штраф. Щоправда, багато залежить від ступеня важкості травм, нанесених палестинському студенту. Це визначать судмедексперти, але для цього потрібно дочекатись виписки потерпілого з лікарні. Якщо травми визнають бодай середнього ступеня, звинуваченому загрожує 2 роки виправних робіт, або 3 роки обмеження, а то й позбавлення волі. 


Переглядів: 3029
Поширень: 0