З початку року на території Вінницької області правоохоронці задокументували 178 фактів збуту наркотичної сировини, до кримінальної відповідальності притягнуто 345 чоловік, працівники міліції виявили та перекрили 3 іноземних канали надходження наркотиків в Україну. Про це повідомив  на прес-конференції начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Вінницькій області Сергій Мельник.

Сьогодні завершено розслідування та направлено на розгляд до суду кримінальну справу порушену проти трьох вінничан, які займались виготовленням та збутом ацетильованого опію. До складу групи входив один чоловік та дві жінки віком від 30 до 40 років. За попередніми підрахунками, злочинне угрупування заробило на людському горі близько півтора мільйона гривень. Санкція статті, за якою була порушена кримінальна справа, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

З початку року правоохоронці виявили на території нашої області 53 наркопритона. В цих закладах виготовлялись та безпосередньо вживались різні наркотичні засоби. Власники подібних помешкань також притягуються до кримінальної відповідальності. За організацію такого «бізнесу» передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Оперативники ВБНОНу перекрили в поточному році 3 канали надходження наркотиків з республіки Молдова. В нашу область зловмисники завозили амфетамін, який є небезпечним синтетичним наркотиком. Сьогодні непоодинокі випадки, коли в злочинну наркодіяльність зловмисники втягують неповнолітніх. Нещодавно в одному з районів області правоохоронці затримали 15 – річного підлітка, який продавав у навчальному закладі марихуану. Нерідко спільниками та посередниками у наркобізнесі стають водії автомобілів таксі. Такі випадки мали місце у Вінниці і сьогодні за ними правоохоронці проводять розслідування.


Переглядів: 2824
Поширень: 0