Ярмарок фахових сподіваньВже десятий рік поспіль напередодні закінчення навчального року освітянська галузь міста збирається на міському конкурсі «Ярмарок фахових сподівань», який відбувається в рамках загальноміського проекту «Ім\\\'я в освіті міста». В цьому конкурсі вчителі загальноосвітніх шкіл та вихователі дитячих садочків представляють свої навчально-методичні посібники, дидактичні матеріали, програми та ігри, які можуть допомогти не лише вчителям у навчально-виховному процесі, а й зробити навчання дітей цікавим та інтерактивним.

У Вінниці щороку зростає кількість педагогів, які представляють свої роботи на конкурсі. Цьогоріч «Ярмарок фахових сподівань» зібрав у залі Палацу дітей та юнацтва майже 170 авторів та упорядників 137 навчально-методичних посібників. Тоді як у 2002 році на конкурсі було представлено лише 34 роботи.

Ярмарок фахових сподіваньУсі методичні посібники групуються у такі номінації, як «Навчально-методичний посібник», «Позакласна та виховна робота», «Дидактичні матеріали для розвитку та контролю навичок», «Дидактичні ігри», «Порадник практичного психолога» та інші. У кожній номінації визначаються переможці, які отримують цінні подарунки. Кожен із авторів та упорядників, які представляють свої роботи на конкурсі, отримують Сертифікат педагогічних ідей. Абсолютний переможець стає володарем відзнаки «Подільська Вікторія» та отримує грошову премію на розвиток закладу у розмірі 10 тисяч гривень.

Цьогоріч на «Ярмарку фахових сподівань» вперше за роки проведення конкурсу було визначено одразу двох переможців. Це пов\\\'язано із тим, що було прийнято рішення обирати кращі матеріали окремо для шкільного та дошкільного навчального процесу. Володаркою «Подільської Вікторії» серед конкурсантів з вінницьких загальноосвітніх Ярмарок фахових сподіваньшкіл стала вчителька біології, заступник директора з навчально-виховної роботи СЗШ І-ІІІ ступенів №35 Людмила Стецюк. Серед конкурсантів із дошкільних навчальних закладів перемогу здобули вихователі ДНЗ №73 Галина Рябова та Каріна Крещенецька

Як повідомив начальник управління освіти Вінницької міської ради Володимир Буняк, найкращі посібники розміщуються на порталі фізико-математичної гімназії №17. «Це дає можливість доступу усіх вчителів до методичок та дозволяє використовувати дані розробки на своїх уроках, таким чином покращуючи навчально-виховний процес, відповідно підвищуючи рівень знань наших дітей», - говорить Володимир Буняк.

Усіх учасників конкурсу привітав і міський голова Володимир Гройсман. «За роки існування «Ярмарку фахових сподівань» було представлено багато цікавих ідей та практик і усе це ми вкладаємо в наше сьогодення і в наше майбутнє - в наших дітей, - говорить очільник міста. - Цьогоріч ми відновили справедливість, ввівши ще одну номінацію, адже і серед педагогів шкіл, і серед вихователів садочків є роботи, які заслуговують на визнання та грошову винагороду. Дозвольте ще раз привітати вас із святом та завершенням навчального року та побажати вам усього самого найкращого».

 


Переглядів: 5581
Поширень: 0