В Італії затримано 20-річного вінничанина, який 3 років переховувався від слідстваСпівробітники сектору Укрбюро Інтерполу у Вінницькій області спільно з працівниками Вінницької обласної прокуратури розшукали та здійснили екстрадицію вінничанина, який 3 роки переховувався від слідства за кордоном.

Як повідомив керівник сектору Укрбюро Інтерполу УМВС України у Вінницькій області Василь Панкевич, 27 травня в Україну екстрадували 20-річного чоловіка, якого за скоєння злочину розшукували вінницькі правоохоронці з 2008 року. Тепер зловмиснику все ж таки доведеться предстати перед судом.

В жовтні 2008 року двоє молодиків, перебуваючи під дією алкоголю, з хуліганських спонукань нанесли тілесні ушкодження вінничанину. Випивши по пляшці горілки, молоді люди вирішили розважитись. Перше, що їм спало на думку – це продемонструвати комусь свою фізичну силу. Жертву хлопці шукали не довго. Проходячи біля озера, розташованого у Тяжилівському мікрорайоні, сп’янілі молодики помітили двох чоловіків, які йшли їм назустріч. Вони пройшли біля них та один начебто випадково зачепив іншого плечем. Словесна суперечка між представниками сильної статі переросла у бійку, під час якої (на той час неповнолітній 17-річний хлопець) вдарив свою жертву кулаком у голову. Від удару чоловік впав на землю, а сп’янілі товариші продовжували його бити ногами по голові. В цей час товариш потерпілого кликав на допомогу. Люди, які прибігли на крик, упіймали хуліганів і викликали міліцію та карету швидкої допомоги. Під час медичного обстеження потерпілого лікарі діагностували у нього струс головного мозку та закриту черепно-мозкову травму.

В Італії затримано 20-річного вінничанина, який 3 років переховувався від слідстваВідносно затриманих було порушено кримінальну справу за ч. 2. ст. 296 КК України «Хуліганство», яка передбачає позбавлення волі на строк до 4 років. Коли молодим людям було пред’явлено обвинувачення, один з них залишив місце свого проживання та зник у невідомому напрямку. Після цього хлопця було оголошено у розшук, а згодом – у міжнародний розшук.

У минулому році в італійському місті Мілан розшукуваного було затримано. Там він працював на фірмі, яка займалась влаштуванням виставок.

На минулому тижні затриманого було екстрадовано на Україну. Зараз він перебуває в вінницькому ізоляторі тимчасового тримання, звідки його відправлять у місця позбавлення волі для відбування покарання.


Переглядів: 2757
Поширень: 0