«3D-Проект: Dумай! Dій! Dопомагай!» – кількаетапний та багаторівневий проект, у якому символічна паралель з виміром 3D відображає триєдність Dумки, Dії та Dопомоги. У сучасному динамічному світі з’являються все нові інструменти отримання знань: комп’ютерні програми, інтерактивні модулі навчання, безмежні ресурси Інтернету. Проте не кожен має відповідну можливість доступу до нових технологій. «Багато хто з нас вже користується iPad, а дехто ще й мишки в руках не тримав», – зазначає Святослав Вакарчук, засновник Фонду «Люди Майбутнього».

Одним із етапів 3D-Проекту є збір коштів громадою на закупівлю комп’ютерних класів для дитячого будинку їхньої області. Для цього було запроваджено прозорий механізм надання благодійної допомоги через безготівковий переказ коштів (sms, інтернет-платежі, банківські перекази тощо) з публічним web-інтерфейсом. Завдяки йому, добродії, які перерахували кошти на проект, можуть практично у реальному часі побачити надходження коштів на сайті www.peopleofthefuture.org.ua. Згодом на сайті буде звіт про їхнє цільове використання. Публічність процесу сприяє формуванню довіри, як до 3D-Проекту, так і до благодійної сфери загалом.

У Вінницькій області залучені кошти планується використати для встановлення комп’ютерного класу в Вінницький дитячий будинок "Гніздечко".

Однією з цілей проекту є формування освіченої та дієвої спільноти волонтерів для подальшої роботи з дітьми. В десяти областях України сформовано осередки волонтерів, які пройшли спеціальну підготовку і вже відвідують дитячі будинки, допомагають їх вихованцям у вивченні загальноосвітніх дисциплін, проводять тренінги на різноманітні теми.

Саме від мешканців Вінниці залежить, як скоро вихованці дитячого будинку «Гніздечко» отримають комп’ютерний клас – ключ до нових знань і відкриттів, які їм так необхідні. Тож долучайтеся! Перерахуйте кошти для закупівлі комп\'ютерів, передайте нову чи б/в комп\'ютерну техніку, з якої буде укомплектовано комп\'ютерні класи, або ж заповнюйте анкету і ставайте одним з волнтерів - рушійної сили 3D-Проекту!

Детальніше про Проект та способи долучення можна дізнатись на сайті:
http://peopleofthefuture.org.ua/index.php/3dproject/
 


Переглядів: 3081
Поширень: 0