Днями до Шаргородського районного відділку міліції на лінію «102» надійшло тривожне повідомлення про вчинення нападу із застосуванням зброї. Це сталося в полі між селами Клекотин та Юхимівка Шаргородського району.

Телефонував потерпілий - 48-річний житель одного з сіл Вінницького району. За лічені хвилини на місці вже були працівники ДАІ та дільничний, які несли службу неподалік вказаного місця. Правоохоронці допомогли затримати зловмисника та одягли йому металеві «браслети».

Потерпілий був у крові, однак, як констатували медики швидкої допомоги – отримав дотикові поранення в області голови та шиї. Чоловік, як кажуть «народився в сорочці», бо зловмисник стріляв по ньому з вогнепальної зброї.

Як з’ясувалося, біля 15 години потерпілий, який працює водієм на вінницькій фірмі, їхав у службовій «Ниві» по вулиці Першотравневій у м. Вінниці по службових справах. Коли автівка стояла на світлофорі, відкрилися дверцята і на переднє сидіння зненацька сів невідомий молодик з пістолетом в руках. Пригрозивши розправою, він примусив водія їхати у напрямку м. Шаргород. Опинившись в полі за селом, нападник наказав зупинити автомобіль, змусив водія вийти та почав по ньому стріляти. Потерпілому пощастило, що молодик вів себе дещо неадекватно та мав загальмовану реакцію – за зовнішніми ознаками, ймовірно, перебував в стані наркотичного сп’яніння. Тож чоловіку вдалося ухилитися від кулі, коли нападник почав стріляти, він спробував вирвати з його рук зброю, зав’язалася бійка. Водій повалив розбійника на землю та подзвонив в міліцію.

На місці скоєння злочину міліціонери вилучили речові докази – газовий пістолет системи револьвер, за попередніми висновками, перероблений для стрільби малокаліберними патронами, ніж, який мав при собі зловмисник під час нападу, а також пігулки, які вилучили у затриманого при особистому огляді. Вказані речі направлені на експертизу до НДЕКЦ при УМВС.

39-річний підозрюваний у скоєнні злочину ніде не працював, проживав у селі Вінницького району. Затриманий дає плутані пояснення щодо скоєного нападу. За його словами, пістолет він самотужки переробив. Молодика перевірять на наявність наркотичного та алкогольного сп’яніння. Крім того затриманому призначено психіатричну експертизу.

За словами начальника Шаргородського РВ УМВС Олександра Намакарського, за вказаним фактом порушено кримінальну справу відповідно до ст.15ч.1 ст.115 КК України (замах на вбивство). Триває розслідування.


Переглядів: 2911
Поширень: 0