Цьогоріч продовжено традицію існування «пляжних патрулів». Активні студенти стежитимуть за порядком на вінницьких пляжах та розважатимуть відпочиваючих дітей різноманітними рухливими спортивними іграми. Загалом у цьогорічному проекті буде задіяно понад три сотні студентів вищих навчальних закладів обласного центру.

Проект «Пляжний патруль» було започатковано три роки тому. Головним завданням пляжних патрулів було підвищення безпеки відпочиваючих та підтримка громадського порядку на пляжах міста у літній період. Згодом небайдужа молодь започаткувала практику «аніматорів». І вже цьогоріч вони будуть організовувати відпочинок для дітей та різноманітні рухливі ігри.

За роки свого існування, «Пляжний патруль» знайшов своїх прихильників як серед самих студентів, так і серед відпочиваючих. Якщо на старті своєї реалізації проект об\'єднав близько сотні студентів, то цьогоріч упродовж купального сезону на пляжах Вінниці за порядком стежитиме більш ніж 320 студентів. Збільшиться і кількісний склад самого патруля - із чотирьох учасників до семи-восьми. І ще одна відмінність: якщо раніше до складу входили медпрацівник, рятувальник та 2 студенти, то цього літа крім фахівців буде вже по 5-6 молодих активістів. На чотирьох вінницьких пляжах вже розміщено яскраво жовті палатки із прапором, де і розташовуватиметься патруль щодня з 11:00 до 16:00.

Як повідомив начальник відділу у справах молоді та туризму Вінницької міської ради Руслан Анфілов, перед початком кожного патрулювання молодь проходить чіткий інструктаж з усіма відповідними службами. «Учасники проекту мають усі необхідні «гарячі» номери телефонів, на які слід телефонувати у разі виникнення того чи іншого екстреного випадку». - говорить Руслан Анфілов.

 


Переглядів: 2882
Поширень: 0