На зустрічі з адміністративно-господарським активом Вінницької області Глава держави підкреслив, що головною метою розпочатої в країні реформи охорони здоров’я є покращення медичних послуг.

Відповідаючи на запитання, чому Вінниччину обрали одним із регіонів для проведення експерименту з реформування медицини, В. Янукович зазначив, що в області найгірша в Україні ситуація в медичній сфері. Насамперед це пов’язано з тим, що понад 900 медичних закладів Вінниччини розташовані у сільській місцевості. «А система охорони здоров’я у нас найгірша на селі. Тому ми прийняли рішення починати розв’язувати це питання там, де найгірше», – сказав Президент.

Глава держави позитивно оцінив перші результати медичної реформи протягом 5 місяців експерименту. Водночас він розуміє, що зміни не можуть відбутися миттєво. Президент зауважив, що під час відвідин Черепашинецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини він побачив, що люди там уже сьогодні відчувають зміни. «У людей з’явилася можливість поруч з домом отримати і послуги, і якісні консультації. Фактично запроваджується система сімейного лікаря», – сказав В. Янукович. «Сімейні лікарі мають можливість своєчасно проконсультувати і направити до районної чи спеціалізованої обласної лікарні», – зазначив Президент.


Переглядів: 2870
Поширень: 0