10 експертів їздять у різні райони міста та перевіряють стан підвалів і сушилок у багатоповерхівках.

Як з’ясували, більшість підвалів та сушилок захаращені сміттям. У деяких підвалах немає світла, а електричні дроти оголені. Загалом у Вінниці 3059 підвалів. Під час комплексної перевірки незалежної комісії було виявлено, що у деяких підвалах замуровані вентиляційні вікна. У 1407 почали комплексне прибирання, встановлюють освітлення та роблять заміну електрокабелю.

Болючим питанням залишаються сушилки у багатоповерхівках. Вони як і підвали - засмітчені різним непотребом. Через байдужість до цієї проблеми самих мешканців вже було зафіксовано перший факт пожежі у таких сушилках. 9-го липня у будинку № 3 по вулиці Папаніна близько другої години ночі зайнялася сушилка на шостому поверсі багатоповерхівки. За попередніми даними, причиною пожежі став недопалок цигарки, яку кинули у захаращену сміттям сушилку. Внаслідок пожежі постраждали сходинкові клітини трьох поверхів, які тепер потребують капітального ремонту.

Окрім цього, під час чергової комплексної перевірки роботи ЖЕКів незалежна комісія встановила, що 70 гойдалок-качалок, розташованих на прибудинкових територіях, - є небезпечними для дітей. Здебільшого вони зламані та непридатні для дитячих розваг. А відтак, їх демонтаж вже розпочато.

Мета комплексної перевірки роботи вінницьких ЖЕКів – з’ясувати всі проблеми мешканців та усунути виявлені недоліки. «Городяни мають жити у чистих та світлих під’їздах, а дитячі майданчики бути належним чином облаштовані для дітлахів», - каже радник міського голови Дмитро Сєдой, який очолює роботу цієї комісії. Окрім цього, на кожному будинку має бути складений графік прибирання під’їзду та прибудинкової території працівниками ЖЕКів. Як зазначив Дмитро Седой, якщо ситуація не покращиться до 15 квітня 2009 року, у ЖЕКах можна очікувати серйозних ротацій кадрів.


Переглядів: 3387
Поширень: 0