Вінниччина зайняла перше місце по зборам коштів під час акції «Серце до серця»«Вінничани в черговий раз продемонстрували свою небайдужість, благодійність та щедрість під час обласного етапу Всеукраїнської акції «Серце до серця» - зазначила заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова під час прес-конференції 20 червня, присвяченій підсумкам обласного етапу Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» допомоги дітям, хворим на діабет.

«Вже вшосте проводячи благодійну акцію «Серце до серця» на терені Вінницької області, ми переконались у готовності вінничан приходити на допомогу іншим» - підкреслила Любов Спірідонова.

Систематична робота оргкомітету, участь у акції усіх без виключення районів та міст обласного значення області, активність молодіжних громадських організацій – все це спрацювало на високий рівень проведення акції в області і на ті результати, якими сьогодні можемо пишатись.

За результатами підрахунків Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» Вінницька область зібрала 533 430,39 грн., що на 258276,62 грн. (майже у 2 рази) більше, ніж у 2010 році. За сумою зібраних коштів Вінницька область зайняла І місце в Україні.

Слід відмітити роботу Крижопільського району, який покращив минулорічний результат майже у 3 рази, зібрав 37 304,97 грн. і серед районів області зайняв І місце.

Традиційно гарно спрацював Хмільницький район, у якому зібрано 23 888,83 грн., що у 1,5 рази більше ніж у попередньому році.

Покращивши минулорічний результат у 2 рази, у трійку лідерів серед районів у цьому році увійшов Барський район, який зібрав 20 084,00 грн.

Приклад високої соціальної відповідальності показали обласне управління Пенсійного фонду України, відділення Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності, управління юстиції, центри зайнятості у районах та містах області, від кожного з яких надійшли кошти на рахунок фонду.

Такий результат вдалось отримати завдяки роботі кожного, хто взяв участь у акції.

Під час прес-конференції були заслухані виступи начальника управління у справах сім‘ї та молоді облдержадміністрації Олени Стоялової, яка проінформувала про активність усіх територіальних громад під час збору коштів у дні проведення акції, начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка, який подякував усім педагогічним працівникам і керівникам вищих учбових закладів за проявлену активність. У цьому році лише вищі навчальні заклади зібрали 44 тис. грн.(для порівняння: у 2010 р. – 12тис.750 грн.). Заступник директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Слободяник відмітила, що цьогоріч значно зросла кількість волонтерів, так у 2011 році пройшли навчання та взяли активну участь в акції понад 750 волонтерів (для порівняння: у минулому році: 500 волонтерів).

Слова вдячності усім організаторам та учасникам благодійної акції висловила начальник управління охорони здоров‘я та курортів облдержадміністрації Лідія Діденко. Вона підкреслила, що зібрані кошти дадуть можливість закупити інсулінові помпи для дітей, хворих на діабет. Це хвороба, на жаль, торкнулась 308 дітей області, 27 з них – це діти, віком до 6 років.

Слід відмітити, що за таку активність, під час проведення обласного етапу акції головного дитячого ендокринолога області Оксану Іщук зарахували до складу лікарської ради благодійного фонду «Серце до серця». За її словами, за спільною згодою членів ради, для Вінницької області у рамках акції буде прийнято рішення про придбання нового апарату для вимірювання рівня лейкемії у крові.

Отож, будьмо чуйними та небайдужими до чужої біди, адже разом ми на багато здатні.


Переглядів: 4012
Поширень: 0