Співробітники СБУ спільно з працівниками внутрішньої безпеки УМВС України у Вінницькій області затримали оперативного працівника органів міліції, який незаконно реалізовував заборонені до продажу спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації.

Правоохоронця затримали на площі у центрі Вінниці при спробі збути наручний годинник із вмонтованими мініатюрними відеокамерою та мікрофоном. Під час особистого огляду у правопорушника виявили ще один годинник та інші технічні пристрої, замасковані під брелоки та портсигар. У затриманого вилучили також пристрій для фіксації спецзасобів у приміщеннях і флеш-карту зі списком клієнтів. Встановлено, що такі продажі він регулярно здійснював протягом останніх трьох місяців.

Під час огляду зловмисник повівся неадекватно – на очах у понятих несподівано схопив і проковтнув 450 гривень, позначених спецзасобом, після чого почав ламати виявлені у нього прилади.

За матеріалами СБУ органами прокуратури стосовно співробітника міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації, вчинене повторно) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 4 до 7 років.
 


Переглядів: 3093
Поширень: 0