Вінницьке підприємство налагодило виробництво будівельних матеріалів із вторинної сировиниСьогодні голова облдержадміністрації Микола Джига відвідав у Вінниці підприємство МПП «Руслана», яке налагодило виробництво будівельних матеріалів із вторинної сировини. Окрім того, тут розпочали виготовляти полімерні каналізаційні завдяки участі в обласній програмі з підтримки бізнесу. Микола Джига наголошує: завдяки реалізації подібних інвестиційних проектів область матиме не лише економічний ефект, але і екологічний.

Переробка промислових відходів на вторинну сировину – перспективний напрямок для ведення бізнесу, переконаний керівник області. На одному з вінницьких підприємств на смітті уже почали заробляти. З полімерних відходів МПП «Руслана» виготовляє черепицю, облицювальну плитку, бруківку та обладнання для комунального господарства. На виробництві використовують кварцовий пісок та відходи вторинних полімерів. Завдяки цьому вирішується проблема утилізації шкідливих вторинних пластмас.

«Підприємство – надзвичайно цікаве своєю ідеєю вторинного використання відходів. Якщо раніше вони поповнювали сміттєзвалища, сьогодні завдяки прогресивним поглядам керівництва підприємства, налагоджено виробництво цілого спектру товарів, які необхідні для комунального господарства, а разом з тим, вирішуються проблеми екології», - сказав голова облдержадміністрації після ознайомлення з роботою МПП «Руслана».

Микола Джига підкреслив: сьогодні для влади є пріоритетним розвиток інноваційного, ресурсо- та енергозберігаючого виробництва. Тому саме реалізації таких проектів в області буде приділятися особлива увага, зокрема, у цю сферу діяльності залучатимуть інвесторів.

Також губернатор зацікавився можливістю використання продукції «Руслани» у міському комунальному господарстві. Пластикові люки виробництва цієї компанії, за словами її директора, в чотири рази дешевші за металеві. А окрім того, полімер не приваблює «мисливців» за металобрухтом, на яких скаржаться комунальники.

Також, на думку голови облдержадміністрації, якісна та естетична плитка та бруківка місцевого виробника може залучатися для впорядкування паркових та пішохідних зон у містах області.
Керівник підприємства Валерій Башинський повідомив, що найближчим часом планує сертифікувати власну продукцію в Європі. На сьогодні, зазначив він, вінницькими люками та полімер-черепицею цікавляться у Польщі та Словаччині. «Ціна на нашу продукцію для Європейського Союзу смішна – і там будуть брати наші вироби», - додав він.

Для довідки:

МПП «Руслана» було засноване в 1993 році. Основні види діяльності :оптова та роздрібна торгівля будівельними матеріалами. МПП «Руслана» є одним з ведучих постачальників будівельних матеріалів у вінницькому регіоні. Сьогодні асортимент продукції нараховує понад 20000 найменувань. У зв’язку з розширенням діяльності підприємства загальна численність працівників зросла до 50 чоловік.

 


Переглядів: 9498
Поширень: 0