За попередніми даними розслідування, вказане підприємство нанесло державі збитків на суму понад 1 мільйон гривень. Про це повідомив начальник Управління державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС України у Вінницькій області Сергій Бевзенко.

У 2008 році між комунальним підприємством та місцевою теплоелектростанцією був укладений договір про постачання теплової енергії для потреб опалення та гарячого водопостачання місцевим жителям. Постачання проводилося в 43-х будинках. Згідно договору були встановлені відповідні тарифи, але в ході перевірки з’ясувалося, що службові особи комунального підприємства з 1 січня 2009 року по 1 листопада 2010 року нараховували споживачам оплату значно нижчу порівняно з фактичним обсягом споживання теплової енергії. Таким чином, різниця в розрахунках за споживання послуг склала 1 мільйон 18 тисяч гривень.

За даним фактом 30 червня було порушено кримінальну справу за ч.5.ст 191 Кримінального кодексу України. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років.

Протягом поточного року працівниками державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС України у Вінницькій було задокументовано 15 злочинів у житлово-комунальній сфері. Порушено 9 кримінальних справ . Загальна сума збитків за виявленими злочинами становить близько 2 мільйонів гривень.


Переглядів: 2640
Поширень: 0