По «гарячим слідам» працівники міліції затримали двох зловмисників, які вчинили розбійний напад на 75-річного пенсіонера. Після «зустрічі» зі зловмисниками літній чоловік отримав інсульт та три доби знаходиться в комі.

У неділю, близько шостої години ранку, по телефону спецлінії «102» до Замостянського відділу міліції міста Вінниці надійшло повідомлення від 46-річного вінничанина про те, що невідомі особи зайшли до нього у помешкання та вчинили розбійний напад на його старенького батька.

По «гарячим слідам» працівники міліції затримали двох зловмисників, яких обґрунтовано підозрюють у вчиненні цього злочину. Ними виявились 15-річний підліток та 32-річний, раніше судимий за вбивство чоловік. Обидва зловмисники уродженці Закарпатської області без постійного місця проживання.

Як повідомив начальник Замостянського відділу міліції Сергій Сокиран, затримані особи заробляли собі на життя крадіжками з квартир. Їх жертвами ставали ті люди, які мають звичку залишати незачиненими вхідні двері. Поки господар чи господарка квартири у кімнаті або кухні займається своїми хатніми справами, зловмисники з коридору чи іншої кімнати виносять гроші, техніку, одежу, прикраси та інші речі.

Вранці, коли сталась трагедія, зловмисники увійшли у під’їзд будинку, розташованого по вулиці Станиславського, та почали смикати двері мешканців багатоповерхівки. На четвертому поверсі, одні з дверей виявились відчиненими. 75-річний господар квартири залишив незамкнені двері тому, що з хвилини на хвилину мав повернутися додому його 46-річний син. Очікуючи сина, літній чоловік заснув. Потрапивши у квартиру, зловмисники почали збирати речі, які потім мали намір продати. Зайвий шум у сусідній кімнаті розбудив пенсіонера. Він вирішив, що повернувся його син, та пішов до нього у кімнату. Побачивши господаря квартири, молодший із зловмисників вхопив палицю та почав нею бити старенького. Інший - взяв вазу та двічі вдарив нею пенсіонера по голові. Від отриманих ударів чоловік втратив свідомість.

З квартири потерпілого зловмисники винесли два телевізори, годинник, мобільний телефон, алюмінієві каструлі та продукти харчування. Через кілька годин підозрювані були затримані співробітниками міліції. Вони ходили вулицями міста та збирали металобрухт.

Викрадені речі зловмисники приховали у лісосмузі по вулиці Терногородського та очікували влучного моменту, щоб їх продати. Затримані зізнались у скоєнні ще п’яти аналогічних крадіжок, які вони вчинили протягом останнього тижня у місті Вінниці.

Стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ч. 4 ст.187 Кримінального кодексу України – «Розбій», яка карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.


Переглядів: 3006
Поширень: 0