Про це повідомили в управлінні Держдепартаменту з питань виконання покарань у Вінницькій області.

"Це трапилося близько третьої години ночі. Скориставшись тимчасовим відключенням електроенергії, намагалися втекти шляхом пошкодження віконних ґрат камери", - каже прес-секретар управління Анна Титовська.

Вінницею у ту ніч пройшлася сильна злива, зірвався сильний вітер. Через це в тюрмі №1, яка знаходиться по вул. Островського, вибило електропостачання.

"Наші працівники спрацювали технічно. Втечі вдалося одразу запобігти. На даний час у Вінницькій установі виконання покарань №1, яка також виконує функції слідчого ізолятора, тримається 1296 осіб. В тому числі 333 засуджених до довічного позбавлення волі. Стан оперативної обстановки в установі контрольований", - додає Титовська.

"Бачив, що по даху бігло троє. Через півтори години чув постріли. Чи когось вбило, чи поранило, не чув. Напевно, що ні. Бо тут би таке почалося. Проте почався шмон. Перевіряли всіх по всій тюрмі. Як божевільні", - каже засуджений тюрмі №1, як його звати просить не указувати.

Анна Титовська слова засудженого заперечує.

"По даху ніхто не біг. Можливо, аби запобігти втечі то бігли наші працівники. Втікачі ж лише намагалися зірвати грати з вікна своєї камери. Думали, якщо на вулиці сильно гримить, і відключена сигналізація, то ніхто не почує. Проте, у таких умовах надзорні працюють у посиленому режимі. Крім цього, ніхто не стріляв, спецзасоби не застосовувалися", - пояснила Титовська.

Проводиться службове розслідування за участю персоналу апарату Державної пенітенціарної служби України.


Переглядів: 7114
Поширень: 0