3-річна Даша та 4-річна Настя протягом кількох годин самі гуляли по місту. Їхня подорож скінчилась у Вінницькому центральному парку культури і відпочинку ім. Горького після зустрічі з міліціонером.

Міліціонер взводу охорони молодший сержант міліції Руслан Яровий привів двох малолітніх дівчат до міліції.

Під час несення служби на посту обласного управління внутрішніх справ, яке знаходиться біля входу в парк, до міліціонера підійшла жінка та сказала, що у парку, біля торгової точки з морозивом довгий час граються маленькі дівчата. Жінку насторожив той факт, що до малолітніх дітей ніхто з дорослих довгий час не підходить. Продавець морозива пригостила дівчаток морозивом та побігла до міліції.

«Коли я підійшов до дівчат, вони бігали на площі перед літнім театром. Дівчатка виявились говіркими та одразу розповіли, як їх звати, скільки їм років, сказали, що їх батьки ще зранку пішли на роботу, а у парк вони прийшли самі погуляти та покататися на гойдалках. Єдине чого не знала малеча – адресу свого проживання. На годиннику була майже 16.00 година. Перше, що мені спало на думку – забрати дівчат з собою на роботу, адже, коли батьки помітять, що зникли діти - зателефонують саме до міліції. Прийшовши на місце свого чергування, я повідомив керівництво про маленьких мандрівниць», - розповідає 22-річний сержант міліції.

Через півтори години до міліції по телефону спецлінії «102» подзвонила схвильована жінка та повідомила про зникнення своєї донечки та її подружки. Міліціонери заспокоїли жінку, повідомивши про те, що діти чекають своїх батьків у Ленінському відділенні міліції.

Як з’ясувалось, того дня батьки залишили доглядати за дітьми своїх рідних, а самі пішли на роботу. Як завжди, дівчата вийшли на вулицю гратися біля своїх будинків. На якийсь час дорослі втратили контроль над дітьми. Скориставшись цим дівчата, нікому нічого не сказавши, вирішили піти на дитячий майданчик, розташований у міському парку.

Дивує те, що майже кілометр пройшли діти вулицями міста, самотужки перейшли через завантажену транспортом проїжджу частину дороги, і ніхто з дорослих не звернув увагу на те, що малеча знаходиться без нагляду дорослих. Добре, що подорож малолітніх подружок завершилася щасливо, і дівчатка повернулися до своїх рідних.


Переглядів: 3571
Поширень: 0