Величезний біг-борд із зображенням Миколи ІІ з’явився на Вишенці. Він знаходиться прямісінько у кількох метрах від дороги, поблизу будинку 24, що по вулиці Келецькій. Якщо їхати у напрямку ринку “Урожай”, то його можна побачити поруч із Духовним центром адвентистів сьомого дня, напроти заправки.

Все було б добре, і він би не привертав уваги, якби не напис поруч із портретом Миколи ІІ, де чорним по білому написано: “Прости нас, Святой Царь.” А нижче - “17 июля 1918 года в Екатеренбурге была ритуально убита Царская семья.”

Якщо поритись трохи у датах, то саме у ніч з 16 на 17 липня 1918 року й справді Миколу Романова, його дружину Олександру Федорівну, їх дітей, лікаря Боткіна та три прислуги розстріляли більшовики в маєтку Іпатьева у Санкт-Петербурзі.

Але цікаво, які це більшовики й досі у 2011 році просять у Вінниці у Царя Миколи ІІ прощення? Яке в місяць, за словами рекламного агента однієї з вінницьких фірм Алли, виливається у суму від 1200 до 1800 гривень на місяць.

Виявляється ініціатором плакату виступив Російський православний центр «Святий Георгій». Оскільки саме 17 липня, як повідомляє «Російська народна лінія», Російська православна церква «відзначає День святих царственных страстотерпцев – последнего императора России Николая II, его супруги Александры Феодоровны, дочерей Ольги, Татианы, Марии, Анастасии и сына Алексия». Тому в Храмі Блаженної Ксенії Петербурзької, саме 17 липня, відбулась святкова літургія та молебень. Бо другий престол цього храму присвячено святим царським мученикам.


Переглядів: 6734
Поширень: 0