Для велосипедистів у Вінниці облаштували велодоріжки, а водії автівок почали на них паркуватись.

Сьогодні сума штрафу для водія, який припаркував авто у недозволеному місті, становить 255-340грн. Проте це не зупиняє вінничан залишати свої автівки прямісінько на велопозначках чи жовтих смугах.

Не лякає водіїв і штраф розміром від 510 до 680 гривень: за зупинку авто у місті, яке створює перешкоду дорожньому руху чи становить загрозу безпеці руху. Тому, щоб привчити українців до культури паркування, і не впасти перед європейцями, які приїдуть на Євро-2012, лицем у багнюку, у стінах Верховної Ради зараз знаходиться законопроект, який підготували у ДАІ. За ним, штраф підвищиться до 680 гривень. (Пов’язано це зокрема з тим, що у містах, які приймають Євро-2012 повинні бути окремі смуги для маршрутних таксі.)

У ДАІ стверджують, що такі елементарні речі, як де можна і де не можна припарковуватись, водії повинні знати. Адже коли вони здають екзамен з правил дорожнього руху, то вивчають... і зокрема правила про жовті смуги.

- Ну звичайно, вони повинні знати, що жовті позначки на бордюрах та біля краю проїжджої частини забороняють зупинку і парковку, - говорить начальник служби профілактичної роботи ДАІ УМВС у Вінницькій області Володимир Мотичко. - Не говорячи вже про те, що наші водії умудряються припаркуватись і на велодоріжках. Але ж ви знаєте культуру нашого народу. Це проблема не тільки мешканців міста, а українців зокрема.

Тому співробітники ДАІ просять, якщо вам не байдуже наше місто і безпека людей на дорогах, повідомляйте про порушення за номером: 59-34-34. Чи відправляйте SMS-повідомлення на номер “гарячої лінії”: (067)43-20-200


Переглядів: 3253
Поширень: 0