Кабінет Міністрів України схвалив постанову „Про затвердження Угоди між Урядом України та Урядом Аргентинської Республіки про скасування віз”, яку було підписано 20.04.2011 р. у м. Київ Міністром закордонних справ України К.І.Грищенком і Міністром Закордонних справ, зовнішньої торгівлі та релігії Аргентинської Республіки Е.Тімерманом.

Угода надає можливість громадянам обох сторін в’їжджати, перебувати, прямувати транзитом та виїжджати з території обох держав без віз з метою туризму або для здійснення іншої неприбуткової діяльності на період до 90 днів протягом календарного року. Лібералізація режиму поїздок громадян України до Аргентини сприятиме розвитку двосторонніх відносин між двома країнами, інтенсифікації контактів в туристичній, культурно-гуманітарній та інших сферах.

Проект нормативно-правового акту розроблено Міністерством закордонних справ з метою створення правових підстав для набрання чинності зазначеною Угодою та погоджено Міністерством внутрішніх справ, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством фінансів, Міністерством юстиції, Адміністрацією Державної прикордонної служби та Службою безпеки України.
 


Переглядів: 1974
Поширень: 0