"Такий світ загрожує конфліктами, світ повинен бути багатополярним," – стверджує Медведєв в інтерв\'ю російськими журналістам в Сочі.

Він також зазначив, що проведення зовнішньої політики надалі спиратиметься на декілька основних тез.

Так, зокрема, Росія не хоче конфронтації ні з однією країною і не збирається ізолюватися, а безумовним пріоритетом для неї повинні бути життя, гідність і захист громадян, де б вони не знаходилися.

"Росія у разі потреби готова прийняти закони про санкції до інших держав, але це непродуктивно," - зазначив політик. Медведєв також пообіцяв, що Москва розвиватиме дружні відносини з сусідами.

"Це стосується і Південної Осетії, і Абхазії, незалежність яких Росія визнала на цьому тижні", - зазначив президент Росії.

У свою чергу Медведєв повідомив журналістів, що в даний час готуються міжнародні угоди між РФ і Абхазією, РФ і Південною Осетією.

"У цих міжнародних угодах будуть зафіксовані всі наші зобов\'язання щодо надання підтримки: економічної, соціальної, гуманітарної, військової. Це будуть нормальні, повноцінні відносини, союзницькі відносини", - зазначив глава російської держави.


Переглядів: 2531
Поширень: 0