Громадяни України зможуть дешевше завозити товари в Україну, оскільки Держмитниця погодилась підняти планку безмитного імпорту з 200 євро до 1 тис. євро.

Загальна вага товарів однієї партії не повинна при цьому перевищувати 50 кг. В першому читанні законопроекту Рада підняла планку в десять разів - до 2 тис. євро (з вагою - 30 кг). Але пізніше митниця попросила депутатів встановити поріг в 500 євро, щоб не створювати сприятливі умови для торгівлі великим обсягом товарів без оподаткування, пише Комерсант-Україна.

Митники домовилися з депутатами, що норма в 1 тис. євро буде поширюватися на фізичних осіб, які перетинають кордон не частіше одного разу на добу. У разі перевищення цієї суми або частоти виїзду за кордон товари будуть обкладатися митами - 10% вартості товару та ПДВ. При міжнародних поштових та експрес-посилках буде застосовуватися обмеження в 300 євро. Оподатковуватись буде частина їх вартості, що перевищує встановлений поріг.

Нагадаємо, на початку жовтня Кабінет міністрів значно спростив процедуру і скоротив час проходження митного контролю товарів на державному кордоні України, скоротивши до мінімуму кількість інстанцій проходження попередньої документальної перевірки безпосередньо на пунктах пропуску.

За словами урядового уповноваженого з питань дерегуляції господарської діяльності Михайла Бродського, це фактично удвічі зменшить "паперову" тяганину на кордоні та поліпшить імідж України, насамперед, для іноземного бізнесу.

Як повідомлялось, у січні-серпні імпорт товарів та послуг в Україну перевищив експорт на 8,105 мільярда доларів.


Переглядів: 2517
Поширень: 0