14 листопада у Києві правоохоронці затримали професора кафедри "Інформаційні системи та мережі" НУ "Львівська політехніка" Андрія Слюсарчука, відомого своєю здатністю запам\'ятовувати великі обсяги інформації.

Цю інформацію газети "Експрес" "Українській правді. Життя" підтвердила начальник управління зв\'язків із громадськістю МВС Вікторія Кушнір.

За її словами, слідчим відділом управління МВС у Львівській області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 статті 358 ККУ (використання завідомо підроблених документів).

"Зараз стосовно Андрія Слюсарчука була винесена постанова про привід. Він затриманий і доставляється до міста Львова у супроводі працівників міліції для проведення подальших слідчих дій", - сказала Кушнір.

За її словами, його везуть до Львова для того, щоб мати можливість допитати.

Як пише Експрес, під час затримання, Андрiй Слюсарчук нібито сказав: "Я вас чекав давно".

Як відомо, у ЗМІ, зокрема у газеті "Ескпрес" з’явилось кілька матеріалів про Андрія Слюсарчука, який відомий своїми феноменальними здібностями та пам’яттю.

У матеріалах ідеться про те, що він - самозванець, у якого немає ані диплому медичного вузу, ані взагалі вищої освіти.

"Керівництво УМВС у Львівській області зустрічалось з журналістами, а саме з головним редактором газети "Експрес". Журналісти надали матеріали журналістських розслідувань і після цього слідчим відділом УМВС у Львівській області за даним фактом було порушено кримінальну справу з ознаками злочину, передбаченого статтею 4 статті 358 ККУ", - пояснила Кушнір.

Нагадаємо, на початку жовтня 2011 року Андрій Слюсарчук отримав грошову премію Президента України Віктора Януковича у розмірі 150 тис. грн у номінації "наукові досягнення в галузі освіти" за цикл робіт "Комплекс освітніх інформаційних технологій подання, запам\'ятовування та опрацювання надвеликих об\'єктів інформації в процесі навчання".

Українська правда, ТСН


Переглядів: 3421
Поширень: 0