Сутички відбуваються не на самій площі Тахрір, де у ці хвилини зібралися кілька сотень людей, а на прилеглих до неї вулицях, у тому числі, вулиці Мухаммеда Махмуда, що виходить до будівлі МВС, де всі останні дні не припинялися заворушення, а також Баб-ель-Люк в самому центрі столиці і вулиці Мансур.

На самій площі за порядком стежать «народні комітети», які на імпровізованих КПП з барикад перевіряють всіх, хто входить на Тахрір.

Домовленості про їх висунення було досягнуто минулого вівторка ввечері — протестувальники і сили безпеки Єгипту домовилися про припинення зіткнень у районі площі Тахрір, виведення співробітників всіх силових структур із прилеглих до Тахріра вулиць, замість яких охорону площі і вулиці Мухаммеда Махмуда візьмуть на себе «народні комітети». Однак порядок на вулиці Мухаммеда Махмуда відновити поки не вдається.

Тим часом, генпрокуратура відповідно до розпорядження в.о. прем\'єр-міністра Ісама Шарафа почала розслідування обставин заворушень у Єгипті. Слідчий комітет приступив до вивчення матеріалів і опитувань низки офіцерів МВС.

Нагадаємо, заворушення у столиці Єгипту в понеділок спалахнули з новою силою після того, як сили правопорядку спробували очистити площу Тахрір від протестуючих проти перехідної влади країни.
 


Переглядів: 1834
Поширень: 0