В результаті колективного звернення «Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ», «Коаліції ВІЛ-сервісних організацій» та ряду інших організацій було прийняте позитивне рішення з цього приводу. Голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань Тетяна Александріна заявила , що МОЗ України передбачив у Державному бюджеті на 2012 рік кошти на підвищення виплат до 2 040 гривень в рік (170 грн. на місяць). Відповідно до чинного законодавства така допомога складає лише 408 грн. в рік (34 грн. в місяць).

Крім цієї допомоги, ВІЛ-інфіковані діти отримують також допомогу по інвалідності.

Необхідність додаткової допомоги для ВІЛ-позитивних дітей спричинена тим, що таким дітям потрібне посилене харчування. За певних обставин спостерігаються порушення надходження, всмоктування або засвоєння поживних речовин. Таким чином, підвищуються потреби організму в поживних речовинах.

Крім того, якщо персоналу навчального закладу стає відомим ВІЛ-статус дитини, її можуть не прийняти, наприклад, в дитсадок. Це позбавляє батьків ВІЛ-позитивної дитини можливості працювати, а отже, підвищується фінансова вразливість такої сім’ї. Хоча загальновідомо, що інфікуватися ВІЛ через побутовий контакт неможливо.


Переглядів: 1966
Поширень: 0