Про це заявив віце-прем\'єр - міністр соцполітики Сергій Тігіпко на об\'єднавчому з\'їзді Федерації роботодавців, що проходить у вівторок в Українському домі в Києві, передає Ліга.

"Ми провели переговори, я можу сказати: і Союз Чорнобиля, і афганці, ми підписали угоду. Сьогодні вийшла постанова по чорнобильцях, серйозна постанова, з великими можливостями й підвищенням для тих ліквідаторів, які дійсно брали участь у ліквідації", - розповів він.

"Але йти на всі вимоги ми не зможемо, у нас немає на це грошей, немає 170 мільярдів гривень", - сказав Тігіпко.

Він зазначив, що на виконання всіх вимог чорнобильців необхідно 6,6 млрд.грн., на виконання всіх вимог учасників війни - 10 млрд.грн., дітей війни - 10 млрд.грн.

"І так 170 мільярдів, які чіпляються один за одного. Тому піти на якісь позиції, безумовно, потрібно, чути людей, безумовно, потрібно, але є якась риса, яку ми переступити не можемо... 8 тис.грн. заробітна плата", - сказав він.

"Я розумію, може, ліквідатор, інвалід першої групи й повинен це мати, але інвалід першої групи в Україні, загального захворювання - це без малого 1,3 тис.грн. Робити такі колосальні розриви ми не маємо права сьогодні", - сказав віце-прем\'єр.

Нагадаємо, сьогодні чорнобильці, афганці, діти війни, підприємці, представники громадських організацій і опозиції влаштували під стінами Кабміну масовий мітинг.

У той же час нещодавно Верховна Рада закупила ноутбуки для депутатів на суму 5,49 мільйонів гривень.


Переглядів: 1766
Поширень: 0